Inês d'Orey besøger Aarhus

Projektet FRESH EYES - international artists rethink Aarhus er et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter. Det vil munde ud i en coffee table art book, en udstilling i Galleri Image, oplæsninger, workshops og seminarer på Godsbanen samt foto- og videoinstallationer i Aarhus byrum.
Udstillingsperiode:
01-12-2013 - 12-12-2013
Medie:
Titel:
Inês d'Orey besøger Aarhus
Kunstner:
Inês d'Orey
Den portugisiske fotokunstner Inês d’Orey besøger Aarhus i perioden d. 1. - 11. december 2013 for at forberede sit bidrag til Galleri Image og Aarhus Litteraturcenteres tværfaglige projekt FRESH EYES – international artists rethink Aarhus. Projektet vil munde ud i en ’coffee table art book’, en udstilling i Galleri Image, oplæsninger, workshops og seminarer på Godsbanen samt foto- og videoinstallationer i Aarhus byrum.   
Frem til 2017 inviteres fjorten internationale fotokunstnere og ti forfattere på et længere ophold i Aarhus, hvor de får muligheden for at opleve byen på egen hånd, gå i dialog med lokalbefolkningen og sidenhen give et kunstnerisk bud på en gentænkning eller kunstneriske fortolkning af byen, som bliver præsenteret for århusianerne i 2017. Projektet startede i august, da vi havde besøg af den London-baserede fotokunstner Tom Lovelace. Ines d’Orey er således den anden kunstner, der aflægger Aarhus et besøg i forbindelse med projektet, og da hun nærer stor interesse for arkitektur og interiør, vil hun under sit ophold fotografere nogle af de mest interessante og bemærkelsesværdige bygninger i Aarhus for derigennem at fortælle sin personlige historie om byen.   
I sine fotografier kombinerer d’Orey sin umiddelbare sans for arkitektoniske detaljer, mønstre og strukturer med sin evne til via det fotografiske blik at konstruere poetiske og gådefulde fortællinger. D'Oreys fotografier afspejler ikke et ønske om at dokumentere, men et begær efter rent visuelt at udforske det mulige og umulige i byens rum.   

Inês d'Orey, (f.1977 i Portugal), bor og arbejder i Porto. Hun er uddannet i fotografi fra London College of Printing i 2002. I 2007 vandt Inês d'Oreys FNAC's talentpris for fotografi. D'Orey har udstillet flere steder i Europa, og hendes serie PORTO INTERIOR kunne opleves på Galleri Image i 2009. I 2010 udgav hun sin første bog MECANISMO DA TROCA og i 2011 udkom hendes anden bog PORTO INTERIOR.
sponsorlogoer