Window

Heidi Hoves værk WINDOW er andet værk i udstillingsrækken med kunstnerkollektivet Koh-i-noor. Hove indtager rummet med en video, der giver udsyn til en hverdagsscene fra Dubai, og som åbner op for en reflektion over forestillingen om den passive betragter.
Udstillingsperiode:
13-09-2013 - 26-09-2013
Medie:
Video
Titel:
Window
Kunstner:
Heidi Hove
I over hundrede år er vinduer blevet brugt til at diskutere personlige problemstillinger. Her ser man ofte en beskuer, som kigger ud gennem vinduet; som en betragter til et begrænset udsnit af verdenen udenfor – en verden som man er afskåret fra i form af vinduesglasset. I Demorummets vindue er der nu placeret en fjernsynsskærm, hvor man ser en hverdagsscene fra Dubai (UAE) fra februar 2013, hvor et passivt og observerende blik føres på de mange forskellige forbipasserende på gågaden ved verdens største shopping center.
I Århus står beskueren nu i stedet på gaden og betragter et lille udsnit af det liv, som udspiller sig på skærmen i ruden - som et vindue i vinduet. I det øjeblik hvor man stopper foran vinduet, forvandles man nu fra at være den forbipasserende og handlekraftige til den passive tilskuer, betragteren. I Heidi Hoves værk stoppes der ikke op, livet fortsætter og de forbipasserende går forbi uden at vide til beskuelsen. Eller vil der på den anden side blot ske det, at vi passerer forbi hinanden?  

WINDOW er en del af en udstillingsrække med Koh-i-noor i efteråret 2013 i Demorummet.