Curtain Falls

Zunino bruger naturens fremtrædelsesformer og menneskets billeddannelser som udgangspunkt for en diskussion af forskellige aspekter af menneskets tilstedeværelse i verden.
Udstillingsperiode:
11-01-2013 - 24-02-2013
Medie:
Fotografi, installation
Titel:
Curtain Falls
Kunstner:
Carina Zunino
Landskaber med en rå og ufremkommelig, men samtidig dragende og mytisk fornemmelse over sig danner den visuelle ramme i den danske kunstner Carina Zuninos udstilling CURTAIN FALLS. I en række fotografiske værker har hun sat den islandske natur i scene ved at behandle værkerne med forskellige installatoriske greb. Værkernes sofistikante æstetik bevæger sig i krydsfeltet mellem fotografi, skulptur og grafik og blander sig således med beskuerens fysiske rum, idet de udforsker emner som rum, erfaring og erindring. Zunino bruger med andre ord naturens (ydre) fremtrædelsesformer og menneskets (indre) billeddannelser som udgangspunkt for en diskussion af forskellige aspekter af menneskets tilstedeværelse i verden.
I udstillingen CURTAIN FALLS fortsætter Carina Zunino sin kunstneriske undersøgelse af det individuelle filter, vi oplever verden igennem. Fotografierne til værkerne er taget på en arbejdsrejse til Island i 2011. Titlen CURTAIN FALLS refererer til scenetæppet, som skiftevis fremviser og skjuler teaterets iscenesatte illusionsrum. Som et teaterstykke har hvert værk i udstillingen en tilhørende tekstdel, der er opdelt i akter. Udstillingen består af 11 fotografiske værker, der alle har en tre-dimentionel dimension idet de er skåret op eller hænger frit ned fra loftet. Med CURTAIN FALLS viser Galleri Image en udstilling, hvor kunstværkerne  går i dialog med galleriets udstillingslokaler, og hvor man kan opleve, værker som helt konkret folder sig ud og som i kombination med teksten, åbner op for mange lag af fortolkning.
Der udgives et katalog. 

Carina Zunino (f. 1974) er uddannet i 2001 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og fra Chelsea College of Art and Design i London. Siden har hun udstillet både i Danmark og udlandet. Hendes værker er i flere nationale samlinger. Hun har desuden modtaget flere arbejds- og rejselegater. I september 2012 færdiggjorde hun en udsmykningsopgave til Solbjerg Plads på Frederiksberg, som en del af projektet Byens Spejl iværksat af Foreningen til Hovedstadens forskønnelse og Statens Kunstfond, Udvalget for kunst i det offentlige rum.

Fernisering: fredag d. 11. januar kl. 16-18
Artist talk: lørdag d. 12. januar  kl. 14
sponsorlogoer