Music of Being

Gennem video, fotografi og skulptur, og med udgangspunkt i en østlig filosofisk tankegang undersøger den georgiske kunstner Giorgi Khaburzania divergerende forestillinger om menneskelige værdier, sociale strukturer og hierarkier.
Udstillingsperiode:
30-08-2013 - 06-10-2013
Medie:
Video, fotografi skulptur, installation og collage
Titel:
Music of Being
Kunstner:
Giorgi Khaburzania
Mellem Tyrkiet og Rusland, ud til Sortehavet og lige under Kaukasusbjergene ligger Georgien. Det er her Asien møder Europa, her ’Østen’ bliver til ’Vesten’, og her man finder et samfund, vis karakteristiske placering i mellemrummet mellem to verdensdele har påvirket nationens identitet og selvforståelse. Trods stadig mere markante forsøg på selvstændiggørelse bærer samfundet præg af have været under indflydelse af især Sovjetunionen, et forhold, der ligesom den bemærkelsesværdige placering på grænsen mellem ’øst’ og ’vest’ afspejler sig i den samtidige georgiske kunstscene. Gennem video, fotografi og skulptur, og med udgangspunkt i en østlig filosofisk tankegang samt en grundlæggende interesse for eksistentielle temaer, som ensomhed, længsel, menneskelige relationer og søgen efter mening, undersøger den georgiske kunstner Giorgi Khaburzania divergerende forestillinger om menneskelige værdier, sociale strukturer og hierarkier.
Det er på sine fysiske rejser ud i verden såvel som via åndelige rejser ind sig selv, at Khaburzania finder inspiration til sin kunst. Med et stille og meditativt udtryk fortolker Khaburzania relationen mellem det menneskelige sind og den fysiske verden. MUSIC OF BEING er et resultat af en længere rejse i Mellemøsten og Central Asien, som Khaburzania var på  i 2007 og 2008. Den danske kunstner Lasse Krog Møller har lavet kort over rejsen, som vil være en del af udstillingen.

Giorgi Khaburzania er født i 1982 og er uddannet i fotografi og medier fra Tbilisi State Academy of Fine Art i 2008. Det er første gang Giorgi Khaburzania udstiller i Norden. I forbindelse udstillingen udgives et rigt illustreret katalog med tekst af Lali Pertenava. Udstillingen er kurateret af Wato Tseretali.

Fernisering: fredag d. 30. august kl. 16 på Galleri Image.

Seminar: lørdag d. 31. august kl. 16 på Godsbanen, Institut for X i lokale D.A-K, hvor Wato Tseretali og Lali Pertenava fra Center of Contemporary Art - Tbilisi  vil holde foredrag. Temaet for seminaret er tendenser fra kunstscenen i Kaukasus-regionen.

Georgisk videokunst på Godsbanen, Institut for X: 31. august – 8. September 2013

I forlængelse af Giorgis udstilling på Galleri Image præsenterer vi en række videoværker af seks georgiske kunstnere på Godsbanen. Videoværkerne udfordrer den stereotype øst-vest-dikotomi, der gennem mange år, og på både godt og ondt, har påvirket Georgiens selvforståelse. Kunstnerne giver på hver sin måde et indblik i et samfund, der siden selvstændiggørelsen i 1991 har gennemgået en enorm forvandling. De aarhusianske videokunstnere Hanne Nielsen og Birgit Johnsen har udvalgt værkerne. De deltagende kunstnere er: Koka Ramishvili, Levan Chogoshvili, Nino Sekhniashvili, Mamuka Japharidze, Cumbogroup og Temo Javakhishvili.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstråd og Images Festival 2013.
sponsorlogoer
sponsorlogoer