Gallery Night Aarhus 2013

I 2013 gik en række aarhusianske gallerier sammen om at holde Gallery Night, hvor gallerierne have længere åbent. Galleri Image udstillede video- og fotoværker af kunstnerne Jeanette Ehlers Patricia Kaersenhout, Sonja Lillebæk og Gina Zacharias.
Udstillingsperiode:
23-08-2013 - 23-08-2013
Medie:
Titel:
Gallery Night Aarhus 2013
Kunstner:
Jeanette Ehlers, Patricia Kaersenhout, Sonja Lillebæk Christensen og Gina Zacharias
I 2013 gik en række aarhusianske gallerier sammen om at holde Gallery Night, hvor gallerierne have længere åbent. Aftenens temaer var blandt andet fotokunst, kvinder i kunsten og kunst med fokus på musik.
Galleri Image udstillede video- og fotoværker af kunstnerne Jeanette Ehlers (f. 1975), Patricia Kaersenhout, Sonja Lillebæk Christensen (f. 1972) og Gina Zacharias (f. 1975).
Gæsterne blev inviteret indenfor til lyden af en knallert fra Sonja Lillebæk Christensens unikke videoinstallation Uden Titel (Knallertafbrænding på 40 års fødselsdag), 2013, som slår igennem med sin sentimentale realisme.
Gina Zacharias' værk, Far på færde, 2011, bestod af fotografier taget med analog point and shoot taget af fædre fra Bispebjerg, et af Københavns fattigere og mere multietniske områder. Far på færde gav et unikt indblik i hverdagssituationer, og udtrykte fotografiets enestående evne til at holde seerens blik.
Jeanette Ehlers og Patricia Kaersenhouts værk The Image of Me, 2012, var baseret på digtet "Lord Why did You Make Me Black" af RuNett Nia Ebo. I værket fremstod kameraet som en teknologi mellem identitet og væren.
På trods as deres forskelle, fandt de fire kunstnere et fællesskab i at bruge fotografi og video til at repræsentere tanken om at være grundet i dokumentar eller forbundet til reflektioner om (selv-) portrætters transformation. De understreger derfor styrken i foto- og videomediets kunstneriske kvaliteter. De andre gallerier som deltog i Gallery Night var Lunchmoney, Galleri Profilen, Galerie MøllerWitt og Charlotte Fogh Gallery.