Uden titel

To kid er adskilt af tværgående bjælker, som burde umuliggøre et decideret møde, men det afholder dem ikke fra at søge hinandens kontakt.
Udstillingsperiode:
01-03-2013 - 07-04-2013
Medie:
Video
Titel:
Uden titel
Kunstner:
Gitte Høtbjerg Hansen
Den danske foto- og videokunstner Gitte Høtbjerg Hansen (f. 1982) er for kort tid siden flyttet tilbage til Danmark efter at have boet og uddannet sig på Glasgow School of Art i Skotland. I hendes humoristiske og underfundige video UDEN TITEL oplever vi en kærlig kamp mellem to gedekid i en næsten close-up scene. Videoens skæve vinkel modvirker vores umiddelbare tilgang til hele seancens rum, men sætter samtidig fokus på kampens (u)mulige virke. Denne visuelle forestilling skaber en reference til de menneskelige, om end lettere dysfunktionelle træk, der kan opstå i kampens lidenskabelige hede. Selvom de to kid er adskilt af tværgående bjælker, som burde umuliggøre et decideret møde, afholder det dem ikke tilbage fra at søge hinandens kontakt. Derigennem skaber kunstneren et narrativt suspense, som på fængslende vis fastholder vores blik, og som samtidig erindrer om videoens udfoldede fortælling.

Det er første gang, at Gitte Høtbjerg Hansen viser sin video i Danmark og i Galleri Images Demorum. Udstillingen er kurateret af Cecilie Bepler.