En Samling

Galleri Image kan fejre 35 års jubilæum. Det fejrer vi med udstillingen EN SAMLING skabt af billedkunstner Lasse Krog Møller. Genstande fra Galleri Image´s gemmer og værker fra Image Collection udstilles i en labyrintisk rundgang. Kyungwoo Chun og Tomas Lagermand Lundme vil udføre performances.
Udstillingsperiode:
25-08-2012 - 05-10-2012
Medie:
Installation, performance mm
Titel:
En Samling
Kunstner:
Lasse Krog Møller. Performance af Kyungwoo Chun og Tomas Lagermand Lundme
VELKOMMEN TIL JUBILÆUMSFERNISERING:
Fredag d. 24. august kl. 16 -18.

Under åbningen vil to tidligere udstillere i Galleri Image, den koreanske kunstner Kyungwoo Chun (læs mere her) og den danske kunstner Tomas Lagermand Lundme (læs mere her), hver især udføre en performance.

JUBILÆUM PÅ GALLERI IMAGE - SKANDINAVIENS ÆLDSTE UDSTILLINGSSTED FOR FOTOGRAFI

Galleri Image - Skandinaviens ældste udstillingssted for fotografi kan i år fejre sit 35 års jubilæum. Det fejrer vi med udstillingen EN SAMLING  skabt af den danske billedkunstner Lasse Krog Møller. I udstillingen vender han bogstavelig talt vrangen ud på Galleri Image, når genstande fra stedets gemmer og værker fra Image Collection udstilles i en labyrintisk rundgang i galleriets historiske lokaler. Udstillingen er opbygget som en rumlig installation, der danner ramme om en musealiseret fremvisning og katalogisering af galleriets samling. Samling forstået som alle de genstande, der igennem årerne har hobet sig op i galleriet; inventar, arkivalier, kontorartikler, reminiscenser fra tidligere udstillinger i form af rammer, usolgte kataloger, udstillingsdokumentation, dias og andre løsøre. Desuden vil udvalgte værker fra Image Collection - Galleri Images samling af værker doneret af nogle af de godt 400 kunstnere, der igennem årerne har udstillet i galleriet - også indgå i udstillingen. Kort sagt, alle de genstande der mere eller mindre overvejet har ophobet og samlet sig i galleriets lokaler igennem dets 35-årige historie.

Samlinger er et gennemgående tema i Lasse Krog Møllers kunstneriske produktion. Med udstillingen EN SAMLING vil han i sin iscenesættelse af Galleri Images inventar og genstande mime en museal behandling af historiske genstande og dermed forsøge at fortælle (en) historie(en) om Galleri Image. Udstillingen vil endvidere skabe grobund for yderligere refleksion over genstandes betydning og samlingers grundlæggelse og formationer. Som en del af udstillingen udgives en kunstnerbog, hvori Lasse Krog Møller vil præsentere en historisk inspireret gennemgang af galleriets genstande. Forfatter Gitte Broeng og kunsthistoriker Kathrine Svanum Andersen bidrager med et skuespil og en tekst om samlinger. I forbindelse med udstillingen udgiver Galleri Image også et rigt illustreret udstillingskatalog.

Lasse Krog Møller (f. 1972) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2001. Han er i sit værkarbejde primært optaget af registrering og katalogisering af verdens mere diminutive genstande og begreber. Gennem samlings- og arkivmæssige konstruktioner udmønter dette sig i installationer, objekter, fotos, tekst, tegning og bogudgivelser, ofte alle dele på én gang. Hans værker har været vist på en lang række udstillinger, senest i år med TINGEN - FROM THE GREECE GROUPERS FOUNDATION (m. Jeuno JE Kim) på Overgaden - Institut for samtidskunst, og Artist's Books: Bogobjekter og visuel poesi i Kunsthal Nord. Desuden er Lasse Krog Møller medstifter og redaktør på forlaget og tidsskriftet *[asterisk] og står selv bag adskillige udgivelser, senest bogen ET TOGT OVER DET HVIDE SAND i 2011.

Demorummet:
SCENE FRA INVENTARIUM - en enakter af Gitte Broeng, uopført 2012.
Værket er udformet som en slags scenografi til skuespillet Inventarium, hvor personerne Corfits Trolle, Enevold Parsberg og Thomas Bartholin (d.y.) efter kongelig majestæts ordre strider med at udarbejde en inventarliste over alle de mange genstandene der findes i Kongens Kunstkammer i 1674.
Installationen vises i hele udstillingsperioden og er skabt af Lasse Krog Møller.

Seminar: d. 4. september 2012 kl. 19 (på Galleri Image)
Den 4. september inviterer vi til et seminar om samlinger med den legendariske spanske kunstner Joan Foncuberta (udstillede på Galleri Image i 1982), Jens Erdmand Rasmussen, museumsinspektør fra Det Nationale Fotomuseum og Lasse Krog Møller.

FRA IMAGE COLLECTION
I udstillingsperioden vil vi vise udvalgte værker fra IMAGE COLLECTION. Vi lægger ud med videoværket SUMMERTALE fra 2008 af den polske kunstner Katarzyna Kozyra og som Galleri Image var co-producent af.

Flere events arrangeres løbende. Hold derfor øje med Galleri Image på www.galleriimage.dk eller følg os på Facebook www.facebook.com/galleriimage, hvor eventprogrammet bliver opdateret.

Udstilling og seminar er generøst støttet af Århus Kommune, Statens Kunstråd, Ragnvald & Ida Blix' Fond, og Grosserer L.F. Foghts Fond
sponsorlogoer
sponsorlogoer