Almost Heaven

Drivkraften i Sonja Lillebæk Christensens arbejde er at respektere individer og miljøer i deres egen ret, men samtidig tillade sig retten til at undre sig over verden og dens forbløffende fænomener. Hendes udstilling er en intens og kropslig oplevelse, der vækker vores evne til at forundres og reflektere over verden.
Udstillingsperiode:
11-05-2012 - 24-06-2012
Medie:
Video
Titel:
Almost Heaven
Kunstner:
Sonja Lillebæk Christensen
Drivkraften i Sonja Lillebæk Christensens arbejde er at respektere individer og miljøer i deres egen ret, men samtidig tillade sig retten til at undre sig over verden og dens forbløffende fænomener. En sær vedholden stædighed byder hende at fortælle perifere historier og bringe nye perspektiver på ofte tabubelagte fortællinger og situationer. Hendes udstilling på Galleri Image er en intens og kropslig oplevelse, der vækker vores evne til at forundres og reflektere over den verden vi er en del af.
Den første video er en flimrende fortælling i ord og billeder om at vende hjem, at være fremmed, at være utryg. Om at genkende og ikke at genkende. Videoen flimrer sig gennem en række scenarier fra Vestjylland og Vestvirginia, USA. De to steder mødes gennem associationer og skilles ad igen af samme vej. Der er ikke noget endegyldigt - kun tankestrømme der går i ring og op i en spiral. Pete Townhend laver sine guitarmøllesving og en 7 meter lange vingespids falder af vindmøller i Lem. Pete møder vi igen i sangen TEENAGE WASTELAND i forbindelse med en sørgelig fortælling fra den absolutte udkant: underklassen. Vi møder lettiske jordbærplukkere med lort på fingrene og vi møder Sonjas egen mor og dennes mand. Og vi får en lang historie om en trepunktsvending, en meget truende traktor og et indkørsel forbudt-skilt - der nok ikke gælder for de lokale. Den anden video på udstillingen er en projektion i højformat stående frit i rummet. Skærmen er blå som himlen. Med mellemrum skærer en susende, hvid genstand langsomt gennem billedet fra øverst til nederst, for efterfølgende endnu engang at efterlade skærmen tom og blå. Og det gentager sig i en uendelighed. Der er kun vindmøllespidsen, der suser langsomt ned mod os og tilbage er himlens tomhed.

Sonja Lillebæk Christensen (f.1972) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2003. Hun har siden udstillet adskillige gange i både ind- og udland, såvel solo som gruppeudstillinger. Flere gange har hun også modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat.

Fernisering: fredag d. 11. maj kl. 16-18
Kunstneren vil være til stede.

Artist Talk: lørdag d. 2. juni kl. 14.00

Udstillingen er støttet af:
sponsorlogoer
sponsorlogoer