Attention Seekers

Vi kan vælge at vende hverdagen ryggen, lade den passere og irritere. Eller vi kan åbne vore øjne og lade os forføre af dens skønhed. ATTENTION SEEKERS er en visuel fortælling om hverdagen, hvori den irske kunstner Miriam O'Connor undersøger dens mange mennesker, scenerier og rum.
Udstillingsperiode:
06-01-2012 - 12-02-2012
Medie:
Fotografi
Titel:
Attention Seekers
Kunstner:
MIRIAM O'CONNOR
Vi kan vælge at vende hverdagen ryggen, lade den passere og irritere. Eller vi kan åbne vore øjne og lade os forføre af dens skønhed. Attention Seekers er en visuel fortælling om hverdagen, hvori den irske kunstner Miriam O'Connor undersøger dens mange mennesker, scenerier og rum. Umiddelbare enkle fastfrysninger af det som omgiver os transformeres til kunstneriske udtryk i kraft af hendes særlige evne til at betragte og sanse det skønne i hverdagens tilfældige øjeblikke. Værkerne er en jongleren med tid og brud på kontinuitet, og med et unikt talent for at 'billedgøre' dagligdagens banaliteter, leger O'Connor med vores opfattelse af relationen mellem fotograf og objekt. Objekterne fremtræder som attention seekers, opmærksomhedssøgende, der i kraft af deres særlige magnetisme virker dragende på O'Connor og derfor er svær for hende at ignorere. De anmoder om fotografens - og i sidste ende beskuerens - opmærksomhed med deres sært insisterende og ofte underfundige sammenstillinger, farver og former.
I ATTENTION SEEKERS bliver beskedne elementer til unikke motiver, hvor tid, sted og horisonter jævnligt tilsløres. Når O'Connor vover sig ud i virkeligheden er det med den hensigt at respondere på de daglige omgivelser i al deres usikkerhed, dunkelhed og sære skønhed. Billederne repræsenterer frem for alt en dyb nysgerrighed omkring det at se og at blive set og bidrager den med en måde at beskrive virkeligheden på. En samling parasoller og pavilloner danner en gyngende grund af usikkerhed og asymmetri, men O'Connors øje for komposition, farve og form sikrer, at disse tilfældigheder indfanges i et roligt og klart snapshot, der hylder hverdagens oversete skønhed. Udstillingen består af godt 30 værker, der alle rummer dybere betydningslag end som så. Den umiddelbare genkendelige hverdage blotter sin tvetydighed og giver uventede oplevelser. Med en næste klaustrofobisk nærhed og intimitet efterlades vi som beskuere med en intens følelse af at være en særlig inviteret voyeur i O'Connors eget univers. Tre varmorange tulipaner står side om side og reflekterer på rytmisk vis tre stadier af blomstringen, mens en propelfugl gør dem selskab og understreger O'Connors legende respons med hverdagens hændelser.

Miriam O'Connor (IR) er født i Cork, Irland og i dag borsiddende i Dublin. Hun har en BA i fotografi fra Dublin Insitute of Technology (2003-2007) og har senest afsluttet en Research Master på Institute of Art, Design & Technology, Dun Laoghaire, Dublin. Sideløbende med sine egne kunstprojekter underviser O'Connor i fotografi. For mere information: www.miriamoconnor.com.

I samarbejde med kunstneren og Forlaget PogoBooks producerer Galleri Image et katalog til ud-stillingen. For mere information: www.pogobooks.de

Fernisering: fredag d. 6. januar kl. 16-18
Kunstneren vil være til stede.

Artist Talk: lørdag d. 7. januar kl. 14.00
Udstillingen er generøst støttet af
sponsorlogoer
sponsorlogoer
sponsorlogoer
sponsorlogoer