I´m in the Wrong Film

Udstillingen I'M IN THE WRONG FILM er en serie på 12 storformatsfotografier og 3 videoværker, der forholder sig til tabet af det oprindelige.
Udstillingsperiode:
12-02-2010 - 14-03-2010
Medie:
Fotografi, video
Titel:
I´m in the Wrong Film
Kunstner:
Hans Gindlesberger
Udstillingen  I'M IN THE WRONG FILM er en serie på 12 storformatsfotografier og 3 videoværker, der forholder sig til tabet af det oprindelige. Mange amerikanske småbyer er i dag præget af et tab af fællesskab og affolkning. Disse steder er nu tvunget til at overveje deres relevans i nutidens samfund. Mange af stederne dyrker et nostalgisk billede af en idealiseret fortid. Billederne tematiserer begreber som lokalisering og dislokalisering. Gindlesberger forholder sig til denne landlige tilbagegang ved at inkorporere motiver fra teater og stumfilm i sine billeder. Han iscenesætter sig selv i en række forskellige tomme byrum i sin manipulation af det fotografiske medie som et autentisk dokument. Billederne er struktureret indenfor en ikke-lineær narrativ ramme, hvor hvert billede er et portræt af et individ, der stræber efter at klare sig i et scenario, som udelukkende handler om forskydning og det absurde. Billederne består af en række iscenesatte tableauer, som forholder sig til den lille by. De udforsker begreber som identitet, minder, sted og tabet af tilhør ved at indsætte en forbigående og flygtig karakter indenfor en række forskellige konstruerede miljøer med hvilke han må interagere. Ved en iscenesættelse af sig selv i det fotografiske billede, en opbygning, der benytter elementer fra teater og stumfilmen og efterbehandling i photoshop, sætter kunstneren fokus på disharmoni og tabet af stedsspecifik tilhør. Personen i billederne bliver et symbol på den lille by, der kæmper for overlevelse i det moderne samfund.

Med udstillingen  I'M IN THE WRONG FILM vises Hans Gindlesbergers værker for første gang i Danmark. I forbindelse med udstillingen udgiver Galleri Image et katalog.

Hans Gindlesberger er født 1981 i Ohio, USA. Han fik sin MFA (Master of Fine Arts) i 2006 fra State University of New York i Buffalo. I 2008 modtog Gindlesberger et arbejdslegat fra The New York Foundation for the Arts. Gindlesbergers værker har været udstillet flere steder i USA og Europa. De er inkluderet i flere publikationer og samlinger. Hans Gindlesberger fungerer som Assistant Professor of Photography på the Peak School of the Arts, University of Wisconsin-Milwaukee.

Fernisering: fredag den 12. februar kl. 16-18

Artist Talk: lørdag den 13. februar kl. 14.00
Hans Gindlesberger vil fortælle om projektet: ”I´m in the Wrong Film” og om processen med at skabe udstillingen samt om sit kunstneriske virke i øvrigt.

sponsorlogoer
sponsorlogoer