Wild as the Wind

Igennem to år har Michelle Eistrup fulgt, fotograferet og filmet en flok heste i et åbent strandterræn på Læsø. I en installation af fotografier, lydcollage og videoprojektioner søger kunstneren at indfange den umiddelbare, sensitive oplevelse af stedet og disse møder.
Udstillingsperiode:
08-10-2010 - 14-11-2010
Medie:
Fotografi, video, lyd, installation
Titel:
Wild as the Wind
Kunstner:
Michelle Eistrup
Igennem to år har Michelle Eistrup fulgt, fotograferet og filmet en flok heste i et åbent strandterræn på Læsø. I en installation af fotografier, lydcollage og videoprojektioner søger kunstneren at indfange den umiddelbare, sensitive oplevelse af stedet og disse møder. Som fotograf ønskede Eistrup at tilnærme sig hestenes leg og vandringer, men da det ikke var muligt at kontrollere dyrenes adfærd, var hun fuldstændig afhængig af at følge deres bevægelsesmønstre på hestenes egne præmisser. Udover at Eistrup opnåede en kontakt til dyrene, som var meget bevægende, blev hun særligt optaget af især to dele af hestenes 'rejse': Turene til stranden og ind i natten. I dagtimerne langs havet indgik hestene i smukke, skulpturelle formationer - sovende, hvilende eller vågnende - om natten dansede de legende og sprang afsted på velkendte stier.
I WILD AS THE WIND indtræder beskueren i et lydligt landskab med smukke billeder af strand, lyng og heste: Lydsporet åbner op for et rum mixet af musik og natlige lyde. Det er i dette fotografiske register over hesteflokkens færden, at betragteren kan afsøge det dusede landskab og opleve installationens forening af det dystre/mørke og æterisk/lyse. Et møde mellem modsætninger, der hér komplementerer hinanden.

Michelle Eistrup (f.1969) er født i Danmark, men har i en årrække boet både på Jamaica og i New York. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i København i 2000 og har bl.a. undervist i videokunst på Statens Museum for Kunst. Hendes kunst er kendt for en postkolonial horisont og bærer præg af en stærk tilknytning til både afrikansk og caribisk kultur. Michelle Eistrup har deltaget i en række solo- og gruppeudstillinger rundt omkring i verden. I forbindelse med udstillingen udgives katalog med tekst af Mark le Fanu.

Fernisering: f
redag d. 8. oktober kl. 16-18
Artist talk: lørdag d. 9. oktober kl. 14.00

Se kunstnerens video hér.

Udstillingen er støttet af Grosserer L.F. Foghts Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck´s Fond, Anne Marie Telmányi legat samt Statens Værksteder for Kunst.