Mono

Udstillingen MONO består af en række portrætter, hvor den overordnede idé har været at fange en sindsstemning. De enkelte portrætter er koncentreret omkring hver sin farve, som den portrætterede, som udgangspunkt selv har valgt.
Udstillingsperiode:
20-11-2009 - 20-12-2009
Medie:
Fotografi
Titel:
Mono
Kunstner:
Trine Søndergaard
Udstillingen MONO består af en række portrætter, hvor den overordnede idé har været at fange en sindsstemning. De enkelte portrætter er koncentreret omkring hver sin farve, som den portrætterede, som udgangspunkt selv har valgt. Billedrammen er i den samme farve som portrættet. Dermed bringes motiv og ramme uløseligt sammen og får karakter af objekt. Trine Søndergaard søger at gengive et intimt indadvendt rum via billeder af bortvendte ansigter og blikke der ikke møder beskueren.
I fotografihistorisk sammenhæng er portrætgenren især kendetegnet ved, at motivet har en årsag af enten privat eller repræsentativ karakter. Den portrætterede er fx et familiemedlem eller en offentlig person. I sit projekt undersøger Trine Søndergaard derimod portrættets muligheder i et bevidst anonymt rum. Hun bryder derved med forestillingen om det klassiske repræsentative portræt. Billederne er en slags anti-portrætter, da de søger at indfange en tilstand mere end at gengive et portræt i klassisk forstand. I billederne er undladt en direkte konfrontation og fotografen observerer hvad der sker visuelt, når blikket viger og ansigtet næsten ikke er synligt. Farverne forstærker den motiviske indadvendthed, da portrætterne næsten forsvinder ind i hver deres respektive farve.

I november/december udkommer bogen MONOCHROME PORTRAITS med tekster af bl a. Phd. Mette Mortensen på det tyske forlag Hatje Cantz.

Trine Søndergaard (f.1972) har mange solo- og gruppeudstillinger bag sig både i Danmark og i udlandet og hun er ligeledes repræsenteret i flere samlinger. Hun blev internationalt kendt i 2000 med udstillingen og bogpublikationen NOW THAT YOU ARE MINE. Hun har modtaget flere priser for sit kunstneriske virke og i april 2009 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium. 

Serien "How to Hunt" blev lavet i samarbejde med Nicolai Howalt og udstilles samlet på en særudstilling på ARoS i efteråret 2010. Desuden vises i foråret 2010 Trine Søndergaards portrætprojekt STRUDE på Ny Carlsberg Glyptotek.

For mere info om kunstneren se da hendes hjemmeside.

Fernisering: Fredag den. 20. november kl. 16 -18
Artist Talk: Torsdag den 19. november kl. 19.30