On Sleepwalking

ON SLEEPWALKNING består af en række fotografier fra de arktiske have og Nordpolen, som foto - og videokunstner Adam Jeppesen har taget under sin tur fra Nordpolen til Sydpolen.
Udstillingsperiode:
09-10-2009 - 15-11-2009
Medie:
Fotografi
Titel:
On Sleepwalking
Kunstner:
Adam Jeppesen
Med udstillingen ON SLEEPWALKNING viser foto - og videokunstner Adam Jeppesen en række fotografier fra de arktiske have og fra Nordpolen. Billederne stammer fra hans igangværende tur fra Nordpolen til Sydpolen. Motiverne er det snehvide landskab med og uden persongengivelser. Fotografierne, der er diasbilleder udstilles i lyskasser i grå grafit, der i kraft af deres skinnende grå farve skaber en kontrastfuld ramme til billedernes lyse nuancer. De hvide billeder refererer til noget rent på samme måde som materialet – selve lysbilledet er rent, da der ikke er foretaget en manipulation af det fotografiske billede. Billederne henviser til miljøet – til de arktiske have. De synes pga. de skarpe lyse nuancer næsten overbelyste og porøse, som om de er ved at forsvinde. De danner således en pendent til det omkringliggende landskab, der i en nær fremtid er i fare for at smelte.
Billederne rummer en tomhed også hvor der er personer til stede. Et væsentligt aspekt er lyset, der i perioder ikke forsvinder så dag og nat flyder sammen og man føler sig som en søvngænger. Ved hjælp af lys og reflektioner i billederne søges denne drømmeagtige tilstand gengivet via kameraet.
Adam Jeppesen tager fortrinsvis sine billeder om natten og billederne fremstår derfor mørke, hvilket der i den nye serie bliver vendt rundt på. Adam Jeppesen præsenterer med sine værker beskueren for et sælsomt og personligt blik på omgivelserne.

Adam Jeppesen (f.1978) har flere solo- og gruppeudstillinger bag sig både i Danmark og i udlandet. Han har udstillet i Tyskland, Belgien, Frankrig og USA. Statens Kunstfond i Danmark og den Svenske Stats Kunstfond har erhvervet værker af Adam Jeppesen. Det tyske forlag Steidldangin har i 2008 udgivet Adam Jeppesens bog WAKE.

For mere info om kunstnerens virke besøg hans hjemmeside.

Kulturnatsfernisering: fredag den 9. oktober kl. 20 - 22.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstråd.
sponsorlogoer