Being a Queen

I iscenesatte portrætter og videointerviews af danske kvinder og mænd tematiserer den sydkoreanske kunstner Kyungwoo Chun, hvilken betydning dronningen har for befolkningens selvforståelse.
Udstillingsperiode:
28-08-2009 - 01-11-2009
Medie:
Fotografi
Titel:
Being a Queen
Kunstner:
Kyungwoo Chun
DER ER EN DRONNING I OS ALLE

At sidde portræt som Hendes Majestæt Dronning Margrethe i fin kjole og med opsat hår, er måske en drøm, men i Århus Kunstbygning bliver det nu til virkelighed. Her vises en serie portrætter af kunstneren Kyungwoo Chun, hvor danske mænd og kvinder har siddet model som Hendes Majestæt.

BEING A QUEEN i Århus Kunstbygning tager udgangspunkt i danskernes spejling i Hendes Majestæt Dronning Margrethe. I iscenesatte portrætter og videointerviews af danske kvinder og mænd tematiserer Kyungwoo Chun, hvilken betydning dronningen har for befolkningens selvforståelse. De deltagende mener alle at have enten fysiske eller mentale lighedspunkter med Hendes Majestæt, hvilket kommer til udtryk i en række videointerviews. Galleri Image har været vært for Kyungwoo Chun under hans DIVA ophold i Danmark. Alle personer i projektet har selv henvendt sig til kunstneren efter annoncering i dansk presse. BEING A QUEEN består bl.a. af portrætter, hvor de enkelte modeller er fotograferet med forskellig eksponeringstid alt efter alder, mens de er iklædt en kopi af en af Dronning Margrethes kjoler. Kyungwoo Chun tematiserer derved et tidsmæssigt aspekt og også fotomediets egen historie. Mere umiddelbart viser portrætterne dronningen i hvert enkelt menneske, men også det enkelte menneske i hver en dronning. 

KYUNGWOO CHUN er født i 1969 i Seoul. Kunstnerens arbejde er centreret omkring fotografiet og dette medies mange muligheder. Udover fotografi arbejder Chun også med video og performances. Han har bl.a. udstillet på Museum of Fine Arts, Houston, Gemeente Museum, Haag, Museet for Fotokunst i Odense, The Museum of Photography i Seoul og Museum für Kunst und Gewerbe i Hamborg og deltaget i performances og projekter i Düsseldorf, Barcelona, Seoul, Berlin, Prag, Liverpool, Lissabon og København.Museum of Fine Arts, og deltaget i performances og projekter i Düsseldorf, Barcelona, Seoul, Berlin, Prag, Liverpool, Lissabon og København. Düsseldorf, Barcelona, Seoul, Berlin, Prag, Liverpool, Lissabon og København. 

Udstillingerne er tilrettelagt i samarbejde med The Hannan Museum of Photography, Seoul, Korea og er støttet af DIVA (Danish International Visual Arts Exchange Programme), Kong Frederik og Dronning Ingrids Fond, BG Fonden, Kulturudviklingspuljen v. Århus Kommune, Helnan Marselis Hotel, Bruun Rasmussen Kunstauktioner og Miss D Konditori.

Fernisering: fredag den 28. august kl. 17 i Århus Kunstbygning.
Kyungwoo Chun vil være til stede.

KOM TIL OMVISNING OG ARTIST TALK 
Kyungwoo Chun holder en artist talk med Beate Cegielska fra Galleri Image søndag den 30. august kl. 15 i Århus Kunstbygning. Samme dag er der gratis omvisning i udstillingen, efterfulgt af en gratis kop kaffe eller the, kl. 14 i Århus Kunstbygning. Artist talk'en foregår på engelsk og alle er velkomne.

BEING A QUEEN I BAZAR VEST 
BEING A QUEEN  flyttes til Bazar Vest tirsdag den 1. september 2009 kl. 14-16, hvor Kyungwoo Chun udfører en performance. 

BOGUDGIVELSE

I forbindelse med udstillingen udgives bogen BEING A QUEEN med tekster af Louise Wolthers, Rune Gade og Boseul Shin. Bogen er trykt i samarbejde med The Hannan Museum of Photography, Århus Kunstbygning og Galleri Image. I Danmark distribueres bogen af Forlaget Vandkunsten.

Den 17. april 2010 på Dronning Margrethes 70 års fødselsdag udstilles BEING A QUEEN på The Hennan Museum of Photography, Seoul i Korea.