Congolese Hemba Figure, Palm Oil Soap Restoration

Søren Assenholt udstiller et projekt, han lavede umiddelbart inden hans første rejse til den Demokratiske Republik Congo i 2008. Assenholt spiller hér på hans begrænsede viden om Congo kun opnået gennem bøger, andenhåndsberetninger og en formodet congolesisk genstand.
Udstillingsperiode:
20-02-2009 - 29-03-2009
Medie:
skulptur
Titel:
Congolese Hemba Figure, Palm Oil Soap Restoration
Kunstner:
Søren Assenholt
Søren Assenholts projekt "Congolese Hemba Figure, Palm Oil Soap Restoration" lavede han middelbart inden hans første rejse til den Demokratiske Republik Congo i 2008. Assenholt spiller hér på hans begrænsede viden om Congo kun opnået gennem bøger, andenhåndsberetninger og en formodet congolesisk genstand. Restaureringen af denne genstand finder sted fremmanet af konceptets eget omdrejningspunkt, figuren.

Søren Assenholt er studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og på Städelschule i Frankfurt. Han tager afgang i 2010 og har udstillet i ind- og udland. Dette er hans første udstilling i Århus, og han udstiller igen på Galleri Machwerket til juni.

Udstillingen er kurateret af billedkunstner Anders Visti. Anders Visti er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2006 og er blandt andet medstifter og redaktionsmedlem på Forlaget/Tidsskriftet * [asterisk].

www.assenholt.dk

www.andersvisti.com