Battered

Harri Pälvirantas barske fotografier viser forslåede og blødende unge mænd, som efter slåskampe velvilligt stiller op til fotografering og stolte fremviser deres blødende sår. BATTERED er en dokumentarisk serie med fokus på mennesker, som bliver udsat for vold i det offentlige rum.
Udstillingsperiode:
02-02-2008 - 02-03-2008
Medie:
Fotografi
Titel:
Battered
Kunstner:
Harri Pälviranta
Flækkede øjenbryn, kraniebrud, brækkede næser og opsvulmede læber. Ansigter, hænder og tøj er smurt ind i blod, mens fortovsfliser lades tilbage med blodige, røde spor. Harri Pälvirantas barske fotografier viser forslåede og blødende unge mænd, som efter slåskampe velvilligt stiller op til fotografering og nærmest stolte fremviser deres blødende sår som et udtryk for maskulinitet. BATTERED er en dokumentarisk serie med fokus på mennesker, som bliver udsat for vold i det offentlige rum. Billederne koncentrerer sig om de fysiske mærker, som et overfald efterlader på ofrets krop. Ved at følge det finske politi under deres arbejde i byen om natten indfanger Harri Pälviranta fotografier af kamphanerne umiddelbart efter, de voldsomme slagsmål er ophørt.
Med serien ønsker Harri Pälviranta at undersøge det mandlige væsen og tendensen til vold. Fulde folks aggressivitet og tab af hæmninger omsættes ofte til fysisk vold mod andre. Han ønsker via sit kunstneriske projekt at skabe en dialog med publikum, for det forekommer ham, at denne adfærd har en kedelig form for accept - i hvert fald inden for visse dele af den mandlige kultur. Den succesfulde slagsbroder bliver tilsyneladende både hyldet og respekteret af den gruppe, han identificerer sig med.

I forbindelse med udstillingen udgiver Galleri Image kataloget BATTERED.

Harri Pälviranta (f. 1971) har en BA i fotografi og en MA i medievidenskab ved Turku Arts Academy. Han har desuden studeret politisk videnskab og filosofi ved Tampere Universitet i Finland. P.t. er han Ph.d. studerende ved Universitetet for Kunst og Design i Helsinki. Han har deltaget i adskillige gruppe og soloudstillinger i Europa. For sit nyeste arbejde BATTERED har Harri Pälviranta vundet PhotoEspana 2007 Descubrimientos Award, og billederne skal vises i maj som en udstilling på PhotoEspana 2008. Galleri Image er det første sted, hvor BATTERED præsenteres udenfor Finland.

Fernisering: fredag den 1. februar kl. 16-18.
Udstillingen åbnes af lederen af Finlands - Instituttet i Danmark, Esa Alanne.
Harri Pälviranta vil være til stede ved ferniseringen.

Artist Talk: lørdag den 2. februar kl. 14
Kunstneren vil fortælle om tilblivelsen af udstillingen BATTERED, historierne bag billederne, de problemer der opstod undervejs samt de erfaringer han gjorde sig under forløbet.

Udstillingen er støttet af Kulturudviklingspuljen og Finland Instittutet i Danmark.
sponsorlogoer