In Art Dreams Come True

I videoserien IN ART DREAMS COME TRUE beskæftiger Katarzyna Kozyra sig på en kompleks og konfronterende facon med menneskets eksistens. Hun konfronterer myter, tabuer og stereotyper for derigennem at ruske op i samfundets etablerede normer.
Udstillingsperiode:
29-08-2008 - 26-10-2008
Medie:
Video
Titel:
In Art Dreams Come True
Kunstner:
Katarzyna Kozyra
Barokke eventyr, drag-queens, Snehvide med de syv små dværge, en amerikansk cheerleader og kastration er kun et lille udpluk af de scenarier, der møder beskueren i Katarzyna Kozyras univers. Galleri Image viser i samarbejde med Århus Kunstbygning udvalgte videoer fra serien IN ART DREAMS COME TRUE. Samtidig er Galleri Image stolt over at kunne være med til at co-producere det nyeste og sidste værk i serien SUMMERTALE. Dette værk får verdenspremiere i Århus under denne udstilling.
Katarzyna Kozyras videoserie IN ART DREAMS COME TRUE beskæftiger sig på en kompleks og konfronterende facon med menneskets eksistens. Hun arbejder med tematikker som identitet, køn og overskridelse af grænser. Ved brug af infiltration og afsløring konfronterer hun myter, tabuer og stereotyper og diskuterer herigennem konventioner for menneskets natur, opførsel i den sociale sfære og standarder for skønhed, køn og krop.
I sine performance- og videoværker leger Kozyra med konventioner for kønsroller og tydeliggør den postmoderne opfattelse af kønnet som en performativ handling. Hun undersøger kønsdikotomierne kvinde/mand og bruger i sine teatralske performances i bogstavelig forstand kønnet som et kostume, man kan tage af og på. Hun arbejder med transformation imellem kønnene og forsøger herved at nedbryde køns dikotomierne. Katarzyna Kozyra iscenesætter sig selv i forskellige kvinderoller, fra en operadiva til en cheerleader, fra Snehvide til en drag-queen og sætter her en diskussion i gang om, hvad en rigtig kvinde er. Med sine grænseoverskridende iscenesættelser tvinger Katarzyna Kozyra beskueren til at reflektere over og efterprøve de etablerede normer. Hendes performative univers udfolder sig i et felt imellem kunst, drømme og virkelighed, der udfordrer og provokerer beskueren til aktivt at tage del i diskussionerne.

Traileren til SUMMERTALE kan ses her.

Katarzyna Kozyra har høstet stor anerkendelse gennem sin kunstneriske karriere og er også blevet prisbelønnet på Venedig Biennalen i 1999. 
Udstillingen på Århus Kunstbygning er kurateret af Hanna Wróblewska, Zacheta National Gallery of Art, Warszawa i samarbejde med Beate Cegielska, Galleri Image.

Fernisering: fredag den 29. august kl. 17 i Århus Kunstbygning.
Katarzyna Kozyra og Hanna Wróblewska vil være til stede under ferniseringen.

Seminar om krop, køn og identitet:
 lørdag den 27. september kl. 14.00 på Århus Kunstbygning.
Foredrag af Rune Gade og Tina Raun.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstråd, Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune, Den Polske Ambassade, Calamus og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck Fond samt Montana Møbler.
sponsorlogoer
sponsorlogoer