To Have & To Lose

TO HAVE OR TO LOSE er en fortælling om Mireia Sallarés personlige møde med en række dramatiske kvindeskæbner. I sine fotografier genskaber og reflekterer kunstneren over den kynisme, smerte og ensomhed, som kvinderne lider under.
Udstillingsperiode:
29-08-2008 - 26-10-2008
Medie:
Fotografi
Titel:
To Have & To Lose
Kunstner:
Mireia Sallarès
Det tabte paradis, den lille død, kvinders drømme, seksualitet, frihed, identitet og eksistens.Gennem 3 installationer bestående af videoprojektioner, neonlys, plakater og fotografier i lyskasser viser Mireia Sallarés sit møde med forskellige kvinders skæbnefortællinger. Gennem kvindernes personlige livshistorie skildrer hun, hvordan den enkelte kvinde skaber sin egen identitet i relation til de omgivende samfundsstrukturer.
Historierne, der her fortælles, handler om den algeriske kvinde og hendes mobile pizzalastbil, den unge, spanske pige, som forsøger at få opholdstilladelse i USA og om mexicanske kvinder, hvis seksualitet både er forbundet med glæde og med overgreb fra landets macho-kultur. I TO HAVE OR TO LOSE sigter Mireia Sallarès projekter, scener og installationer mod at genskabe og reflektere over den kynisme, absurditet, smerte og ensomhed, som hun finder, at samfundets beboere ofte lider under. Hun henter ideerne til sine værker i sin egen historie, blandt sine venner, og ikke mindst igennem de mennesker hun møder på sin færden i det offentlige rum.

Som det første udstillingssted viser Galleri Image værket LAS MUERTAS CHIQUITAS. Udstillingen er kurateret af Moritz Neumüller.

Fernisering: fredag den 29. august kl.15.
Mireia Sallarès og Moritz Neumüller vil være til stede.

Seminar om spansk samtidskunst: lørdag den 30. august kl. 14.
Mireia Sallarès vil fortælle om sin kunstneriske praksis og Moritz Neumüller, kurator, Barcelona vil holde foredrag om den nutidige spanske kunstscene. 

Udstillingen er støttet af Århus Festuge, Den Spanske Ambassade, Vilhelm Kiers Fond, Montana, www.projektorudlejning.dk, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck Fond og Illum Fondet.