Killing Time

At slå tiden ihjel handler om at udfylde ventetid, at undgå kedsomheden. I KILLING TIME kaster Angie Hicks et skævt blik på hverdagslivets rutiner. Banale handlinger gentages ud i det absurde og dagligdags genstande foreviges på ophøjet vis.
Udstillingsperiode:
18-04-2008 - 18-05-2008
Medie:
Fotografi, video
Titel:
Killing Time
Kunstner:
Angie Hicks
Vand hældes ud på køkkengulvet. Normalt vil vi tørre det op og lade gulvet tørre, mens vi får andre mere vigtige gøremål fra hånden. Men Angie Hicks fastholder vores opmærksomhed på den banale tørringsproces. Hun retter kameraet mod pauser, der normalt bare skal overstås, og hendes værker trækker ventetiden ud, så hverdagens små situationer fremstår med ny humor og poesi.
Man siger ofte, at fotografiet slår tiden ihjel, fordi det standser den. I Angie Hicks’ foto- og videoværker er det omvendt: Her forlænges tiden. At slå tiden ihjel, betyder også at udfylde en ventetid, at prøve at undgå kedsomheden. Men udstillingen KILLING TIME sætter i stedet fokus på denne 'mellem-tid' og bremser derved vores normer for fremdrift og effektivitet. I tre videoværker og en fotografisk serie kaster Angie Hicks et skævt blik på de alt for almindelige elementer i hverdagslivet, som når hun lader banale handlinger gentages ud i det absurde og foreviger dagligdags genstande på overdreven ophøjet vis. KILLING TIME tilbyder os et nyt og overraskende perspektiv på tomhed og trummerum.

Angie Hicks (f. 1974) har studeret Kunst ved Byam Shaw School of Art og Fotografi ved The Royal College of Art, London. Hun har vundet flere priser og har bl.a. udstillet i Lithauen, Østrig og London. Udstillingen på Galleri Image er kurateret af Louise Wolthers og er Angie Hicks’ første udstilling i Danmark.

Fernisering og Artist Talk: torsdag den 17. april kl. 16 -19
Angie Hicks vil være til stede ved ferniseringen.

Udstillingen er støttet af British Council.