Berlin - Die Stadt und die Beute

Demonstranter og kampklædte politifolk, hærgede bygninger, snerrende hunde og mennesker der blotter deres krop. Berlin er både en by og et bytte. Henrik Vering har oplevet hovedstadens pulserende mangfoldighed gennem sin linse i mere end to årtier.
Udstillingsperiode:
07-03-2008 - 13-04-2008
Medie:
Fotografi
Titel:
Berlin - Die Stadt und die Beute
Kunstner:
Henrik Vering
Demonstranter og kampklædte politifolk, hærgede bygninger overdækket af graffiti, snerrende eller logrende hunde, og mennesker, der blotter deres krop. Gennem ekspressive fotografier viser Henrik Vering Berlin i et udtryk, som ligger langt fra den insolvente cafe latte kulisse, som mange danskere valfarter til lige nu. Henrik Vering har udfoldet det, han kalder for sit auteur-fotografi gennem to årtier i Berlin.
Som en narrativ parallel til film og litteratur viser Henrik Vering et Berlin, som er usynligt for de fleste, et Berlin, som med sin aggressivitet og erotik, optøjer og dans viser beskueren en pulserende verden beboet af mennesker og dyr. Det er en antitese på byen. Henrik Vering indfanger en fascinerende virkelighed, der altid er i hastig forandring. Han fotograferer intense og sanselige øjebliksbilleder, der ånder i det evige nu. Berlin er en by og et bytte, der gensidigt fortærer og eksisterer i kraft af hinanden.

Henrik Vering er født 1963 i Århus. Han har udstillet i både Danmark og Tyskland og har derudover udgivet flere bøger. I øjeblikket arbejder Henrik Vering med flere bogprojekter, bl.a. om fødebyen Århus, som udkommer senere på året. I dag bor og arbejder han i København og er tilknyttet billedbureauet BAM. I forbindelse med udstillingen udgives bogen BERLIN - DIE STADT UND DIE BEUTE på Schöne-Bücher Verlag med forord af Rune Gade.

Fernisering og bogreception: fredag den 7. marts kl. 16-18.