No Name af Wang Ningde

Seneste nyt fra Galleri Image

No Name af Wang Ningde

Fra May 01, 2020 til June 28, 2020

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 466

No Name af Wang Ningde

Dette forår har Galleri Image inviteret den anerkendte kinesiske kunstner Wang Ningde til Aarhus i forbindelse med hans udstilling “No Name”, som har fernisering kl. 16-18 d. 1. Maj 2020. Udstillingen er en del af CulturalChina in Aarhus der fejrer 70året for det diplomatiske forhold mellem Danmark og Kina og er arrangeret af Galleri Image i samarbejde med Aarhus Universitet, Kvindemuseet, Øst for Paradis, LiteratureXchange og Folkeuniversitetet, Aarhus. Festivalen vil bl.a. indebære et symposium d. 2. maj, et oplæg og omvisning på Galleri Image d. 28. maj, to oplæg med kinesiske forfattere under LiteratureXchange festivalen, en udstilling med kinesiske plakater på Kvindemuseet og filmvisning i Øst for Paradis i november. 

Om udstillingen:
Siden 2015 har kunstneren Wang Ningde besøgt forskellige byer i Kina og foretaget en fotografisk indsamling af tusinde overmalinger i byrummet, organiseret dem i formelle kategorier og brugt dem til at tildække fotografier fundet på internettet. Wang Ningde fotograferer malingpletterne og genanvender, ved hjælp af digital billedredigering, penselstrøgene i fotografiske værker, der til slut snarere ligner malerier – hvor de oprindelige motiver er blevet langsomt, men sikkert udvisket. Overmalingerne Wang Ningde har indsamlet er en bevidnelse af en konfrontation mellem den kinesiske stat og illegale aktører.

I mange kinesiske byer må man kun hænge reklamer op på dertil anviste pladser i byrummet, og af den grund vælger mange at sætte deres reklamebeskeder (for alt fra VVS-arbejde til salg af falsk medicin og seksuelle ydelser) op på ulovlig vis. Imidlertid sørger myndighederne rutinemæssigt for at fjerne dem, ved at overmale de illegale reklamer i nuancer, der sommetider går i et med væggen, men ofte er meget bemærkelsesværdige. Disse markeringer i byrummet er en effektiv og afvarslende måde at overdække beskederne på og synliggør samtidig magtens usynlige handlinger. 

"No Name" er en sort-humoristisk kommentar på de sjuskede ”forsvindingspunkter” i byrummet, der klodset vidner om en bagvedliggende magtudøvelse. Den maleriske effekt der opnås, når kunstneren bruger fotografier til at tildække billeder, refererer med et glimt i øjet til det komplekse og ofte sammenviklede forhold mellem fotografi og maleri gennem kunsthistorien. 

Om Wang Ningde: 
Wang Ningde (f. 1972) blev uddannet ved Photography Department ved Luxun Academy of Fine Arts i 1995 og arbejder nu i Beijing. Han arbejder hovedsageligt med fotografi og installation, og er en af de førende fotografiske samtidskunstnere i Kina. Ved at bruge adskillige kunstformer til at udvide grænserne for billedkunstens sprog, udforsker hans værker spørgsmål vedrørende kunst og natur i det fotografiske billede. Samtidigt manifesterer hans arbejde en livlig subjektiv sensibilitet, der besvarer nutidige problematikker.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, S. C. Van Fonden, Augustinus Fonden, Aarhus Stiftstidendes Fond og Aarhus Kommune (Kulturudviklingspuljen)