PIK-NIK

Seneste nyt fra Galleri Image

PIK-NIK

Arko Datto

Fra May 03, 2019 til June 23, 2019

Fernisering: Fredag d. 3. maj kl. 16-18

Posted by Galleri Image
Hits: 418

PIK-NIK

I det Østindien er det alt andet end simpelt at tage på picnic. I et land hvor de flygtige måneder fra december og februar tillader den eneste mulighed for at ”nyde” den ellers uudholdelige tropiske sol, er picnicen et vintertidsfordriv, der tages meget meget seriøst.
Busser lejes og kokke hyres når grupper af familie, venner, naboer og kollegaer rejser langvejs fra for at Busser lejes og kokke hyres når grupper af familie, venner, naboer og kollegaer rejser langvejs fra for at gøre krav på det perfekte sted at tage på picnic, helst nær de utallige floder der krydser landskabet fra Ganges nedad mod Rupnarayan, Icchmamati og de mange andre tidevandsfloder nær Sundarbans-området. Madlavning i det fri bliver taget til et helt nyt niveau, når kar fyldt med friskslagtet kylling, sække med grøntsager og et arsenal af gryder, pander og gas cylindre bliver slæbt afsted.
Den mest iøjnefaldende detalje er dog mest af alt de ekstravagante højtalere, som kommer med næsten hver picnicgruppe. Transporteret i egne håndtrukne vogne eller pick-up biler, medbringes separate generatorer for at pumpe elektricitet i den fri natur. Sange fra nylige senegalesiske og hinduistiske succesfilm skrues op på fuldt drøn. Når fordrukne mænd i alle aldre har fået for meget whisky og rom slås de og danser til de segner, mens koner, kærester og børn ser på. 

PIK-NIK af Arko Datto, med værker lavet mellem 2013 og 2015, ser nærmere på disse årlige picnics som fænomen, deres kulturelle betydning, og de miljømæssige aftryk, som efterlades på naturen efter hvert arrangement.

Læs mere om Arko Datto: http://www.arkodatto.com.