Acting in Numbers

Seneste nyt fra Galleri Image

Acting in Numbers

Mary Coble

Fra Januar 12, 2018 indtil Februar 25, 2018

Fernisering: Fredag d. 12. januar kl. 16-18

Ved Galleri Image - Find vej Vestergade 29, 8000 Aarhus, Danmark

Acting in Numbers

Værkerne i udstillingen Acting in Numbers af Mary Coble handler om modstand og aktivisme med fokus på ikoniske symboler, kropssprog, kampråb og signaler. Coble bruger både performance og fotografi for at undersøge og "queere" vores forståelse af steder, handlinger, kroppe og historie. 

Fotoserien Performing Defiance, som er bestilt af Statens Kunstfond til projektet Performance photography (2015), viser udsnit fra en langvarig performance, der involverede en pink latextrekant og en overflod af glimmer. Kunstneren hævede gentagne gange sin knyttede næve i protest og forsøgte at ramme en latextrekant fyldt med glimmer,i en performance der rummer humor, rod, håb og potentielt nederlag.    

Kunstneren har gennem de sidste ti år flere gange anvendt blod som redskab i sine performances og værker. Timeline of Disruption (2016) er både den fotografiske dokumentation og det fysiske print af en performance af samme navn, hvor kunstneren fik adskillige linjer ridset på sin hud med blækløse tatoveringer. Den tynde streg af blod fra tatoveringerne blev overført til en rulle papir ved at Coble genopførte kropspositioner anvendt i demonstrationer.

 Lys er både kilden og hovedmediet i PULSE (2016). Fotoserien er resultatet af en ti dage lang performance fra den forladte forlystelsespark, Ontario Place Park. Her klatrede Coble hver aften op på den store Cinesphere-konstruktion for at transformere den til et samlingspunkt for folkemodstand. Flere morsekodede beskeder blev transmitteret fra konstruktionen ned til deltagere, som var placeret rundt om i forlystelsesparken, og efterfølgende videresendte beskederne med deres egne lommelygter. Morsekodebeskederne bestod af erklæringer og kampråb brugt i protester og borgerrettighedsbevægelser.
 
De nyeste serier i udstillingen We are here (2017) og One Movement (2017) er begge er baseret på efterladte skilte fra demonstrationerne og protesterne mod Donald Trumps indsættelse som Præsident i januar 2017. Begge serier tager udgangspunkt i Cobles omhyggelige dokumentation af hegnene omkring det Hvide Hus.   Acting in Numbers er skabt specielt til Galleri Image, og den stedsspecifikke installation  understøtter den serielle karakter af Cobles værker. Udstillingen viser også, hvordan kunstneren udforsker emner som tid, repetition og gentagelse i relation fotografi og performance som udtryksformer. 

Udover de fotografiske værker vil Coble, som en del af seminaret i udstillingsperioden, udføre en performance baseret på den amerikanske børneleg Red Rover, der undersøger idéer som forsamling, valg, strategi og barriere. I legen er det overordnede koncept "menneskelige hegn", hvilket kan forbindes med værkerne i udstillingen.  

Seminar lørdag den 27. januar, 2018
I løbet af udstillingsperioden vil Galleri Image afholde et seminar med fokus på de komplekse relationer mellem kunst og aktivisme samt fotografi og performance. Deltagerne ved seminaret er Mary Coble selv, som vil opvise en live performance samt være ordstyrer ved en paneldebat. Annika Lundgren vil læse uddrag fra Winter is Coming, som er et igangværende stykke arbejde, hvori hun undersøger forholdet mellem spirituelle praksisser og den nye generation af højreorienterede populister, der har kommet til i det politiske landskab over de sidste 15 år. Projektet er en del af Lundgrens arbejdsserie State of Affairs, som tager udgangspunkt i forskellige aktuelle fænomener og arbejder med dertilhørende ideer og teorier for at skabe nye politiske perspektiver. Kunstner Stense Andrea Lind-Valdan og kunsthistoriker og kritiker Rune Gade deltager med en performativ dialog om deres fælles projekt Fountain. Denne dialog vil forbinde performance og fotografi samt kunsthistorie, kunstnerisk research og kunstnerisk praksis i en produktiv, personlig og intim dialog.

Annika Lundgren er en kunstner baseret i Gøteborg, Sverige, hvor hun arbejder som Deputy Artistic Director på Skogen. I sit tidligere arbejde, har hun gjort brug af billedsprog og vidensproduktion udtrykt gennem marginaliserede former, dette ses blandt andet i performanceserien Strategies of Magic, hvor de bliver brugt som værktøjer for at finde det politiske i forskellige nutidige kontekster. 
For mere information, se venligst hendes hjemmeside: http://www.annikalundgren.net/

Andrea Lind-Valdan er en kunstner baseret i København, som arbejder med maleri i det udvidet felt. Hendes fremgangsmåde er baseret på en malerisk, formel og autobiografisk tilgang, som bevæger sig over i fotografi, performance og skrevne digte, der primært behandler emner så som moderskab, kærlighed, vold og begær. 
For mere information, se venligst hendes blogs: http://stenseandrealindvaldan.blogspot.se og http://youshouldpopstuff.blogspot.dk/?zx=ea939b332619789d

Rune Gade er baseret i København, han er kunsthistoriker og kritiker og arbejder som ekstern lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Gade specialiserer sig i dansk og international samtidsfotografis historie og teori samt kønsteori og feminisme, performance, fotografisk pornografi, museologi og udstillingsanalyse og kunstkritik.

Seminaret er gratis at deltage i. Kom dog gerne i god tid, da der er et begrænset antal sæder.

Udstillingen støttes af Statens Kulturfond, Aarhus Kommune og BUPL Solidaritets- og Kulturfond.

Foto: Henry Chan fra serien PULSE


2018-01-12 13:00:00
2018-02-25 17:00:00