Girls In Uniform - A Night at the Opera

Seneste nyt fra Galleri Image

Girls In Uniform - A Night at the Opera

Hyun-jin Kwak

Fra November 02, 2017 indtil December 17, 2017

Fernisering: Torsdag d. 2. november, kl. 16-18

Ved Galleri Image - Find vej Vestergade 29, 8000 Aarhus, Danmark

Girls In Uniform - A Night at the Opera

I Kwaks værker er de udvalgte fotograferede steder ofte kulisser for iscenesatte teatralske scenarier, der bliver konstrueret udelukkende for kameraets skyld. Hendes fortløbende serie Girls In Uniform har i sin seneste udformning (Study of Landscape and Beauty siden 2014) reference til klassiske orientalske blækmalerier, især landskaber og portrætter af udødelige ånder, skønhed og kvinder. I modsætning til, hvordan mænd er afbildet i denne tradition - som aktive subjekter involveret i sofistikerede aktiviteter som kunst, poesi og meditation - er kvinder traditionelt afbildet som passive, næsten som dele af landskabet.

I sine værker skaber Kwak en følelse af tvetydighed gennem gestus, modellernes positionering og arten af ​​deres aktiviteter. Titlens umiddelbare indtryk undergraves, idet værkerne egentlig ikke er en fejring af det klassiske landskab og skønheden, men et forsøg på at revurdere dette billedsprog, landskabet og skønheden, samt introducere tvetydige og nutidige elementer. I billederne er der elementer, der antyder en sær sameksistens mellem naturen og bylivet, og det faktum at naturen eller "den naturlige" på mange måder er "iscenesat" og ændret af menneskelig hånd.

Hyun-jin Kwak er født i Sydkorea, men bor og arbejder i Stockholm. Hendes værker har været præsenteret i både solo- og gruppeudstillinger på de fleste betydningsfulde europæiske udstillingssteder.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond
2017-11-02 17:18:00
2017-12-17 19:18:00