Share

Nyheder

Photobook Week Aarhus 2018

For femte år i træk afholdes Photobook Week Aarhus, der finder sted fra 4. - 7. oktober 2018! Festivalen finder sted på Arkitektskolen Aarhus, Galleri Image, ARoS, Dokk1 og Verpan. 

Photobook Week Aarhus er en fotobogsfestival, som formidler fotobogen i et aktuelt og historisk perspektiv til den brede offentlighed såvel som til de, der arbejder professionelt med fotobogen og fotografiet. Her vil publikum møde sjældne, banebrydende og unikke fotobøger på udstillinger sammensat af toneangivende eksperter. Programmet byder på udstillinger, foredrag, debatter, artist talks, photobook dummy reviews, workshops og fotobogsmarked med udvalgte forlæggere. Publikum vil få mulighed for at bidrage til festivalen med personlige holdninger og erfaringer i interaktion med udstillinger og events. Besøgende vil også få lejlighed til at præsentere deres egne fotobøger. 

Dette års tema, "The Virtual and the Physical", fokuserer på den samfundsmæssige digitale udvikling og dennes betydning for fotobogen. Vi retter blikket mod fotografiets digitalisering og belyser begreber såsom virtual reality og hyperrealitet ved blandt andet at se på deres kulturelle modbilleder. Festivalens diskussioner kiler sig således ind i den aktuelle samfundsdebat om bogens fremtid og befolkningens digitale dannelse. Festivalen vil i et historisk perspektiv belyse, hvordan fotobogen og dens billedpraksisser har fungeret som katalysator for udviklingen af oplevelsen af særlige steder og byens liv. Dette perspektiv udgør en central forståelsesramme for festivalens diskussioner om medieret perception, fænomenologi, fotografisk repræsentation og visualisering. Om forskelle og ligheder ved det analoge og det digitale fotografi, om nye udtryksformer, virtual reality og om bogens taktile kvaliteter.

Alt dette udspiller sig i et begivenhedsrigt program, der inviterer publikum til at tage del i en banebrydende festival og fordybe sig i de forskellige udstillinger og aktiviteter. Hensigten med festivalen er at skabe et fundament, som giver publikum større indsigt i fotobogens mangfoldige landskab og dens særlige kvaliteter. Det sker ved, at festivalen lader publikum opleve og tage del i et vitalt område af kunstscenen på nært hold. I en verden, hvor stort set alle bidrager til den globale billedstrøm via de sociale medier, kan festivalen gøre opmærksom på, hvordan den fysiske fotobog giver mulighed for en sjælden fordybelse. 

Som noget nyt vil der i år blive lanceret en Photobook Week Aarhus Dummy Award, som giver vinderen mulighed for at få udgivet sin egen fotobog på et anerkendt forlag. 

Du kan finde yderligere information på Photobook Week Aarhus' hjemmeside eller Facebook.

Photobook Week Aarhus 2018 er støttet af Aarhus Kulturudviklingspulje, Politiken Fonden, Handelsgartner Harry Opstrups Fond, Det Kongelige Bibliotek og Dreyers Fond.